Celtic - Motherwell (29.12.2010)

Yaklaşık olarak son 3 haftadır maç yapmayan Celtic, kendi sahasında Motherwell ile karşılaştı dün gece. Rangers'ın Inverness CT ile oynayacağı maç ertelendiğinden, maçı kazanan Celtic maç fazlası ile liderliğe yükseldi ve Old Firm öncesi moral yakalamış oldu. Bu arada derbi öncesi Rangers'ın 16, Celtic'in ise 18 maç oynadığını belirtelim.

Parkhead'de uzun aradan sonra taraftarı ile buluşan Celtic maça da etkili başladı. Sezon başladıktan sonra takıma katılan Fransız orta saha Kapo, maçın ilk yarısı bitmeden sakatlanıp oyun dışı kalırken, ilk yarı sonrası da Murphy ikinci yarıyı göremedi sakatlıktan dolayı.

Celtic'te yaratıcı oyuncu mevcut, fakat orta sahadaki defansif dengeyi bozmamak adına, Lennon bu oyuncuların hepsinden bir arada faydalanamıyor. Bu yeteneklerin belki de en "underrated" ve en özeli Paddy McCourt, yine çalımlarla ceza sahasına yaklaşım, sağ ayak içi ile mükemmel bir gol attı ve maçı Celtic'in kazanmasını sağladı.

Maçın son saniyesinde takım kaptanı ve orta sahadaki defans organizasyonunu sağlayan Scott Brown kırmızı kart gördü ve haftaya oynamayacak, bu nedenle Old Firm'e kaptan olarak ya Maloney, ya da Majstorovic çıkacak.

Maçı izlediğim web linki ilk yarı bitiminde reklama girmedi ve devre arası boyunca sahada kaldılar. Anonslar, Oasis ve Celtic takımının kendine özel şarkıları ile ben de geçmiş senelere döndüm. O stada tekrar gitmem gerekiyor. Bunu anladım geçtiğimiz akşam...

Şimdi haftasonu bir derbi heyecanı daha var, bu sefer Kıbrıs'ta izliyor olacağım maçı. Maç sonrası tekrar değerlendirmemizi yaparım. Herkese iyi seneler. HAIL HAIL!

Yorumlar

Popüler Yayınlar