Celtic’te Sezon Özeti

Evet, uzun zamandır yazmamış olmanın verdiği ağırlık var üstümde... Bir düşünüyorum da, 9 Ağustos 2010 tarihinden beri etrafımda çok şey değişti... Hepsini anlatmaya çalışacağım ama bu değişenlerin içinde Celtic de vardı...

Öncelikle Gordon Strachan gönderildi. Takım içerisinde İskoç oyuncuların gruplaşdığı iddiaları ile birçok oyuncu da kiralandı veya bonservisi ile satıldı. Bu durum ile ilgili LeFoot’da bir yazımız olmuştu. Herkesin, benim de dahil, umutla baktığı Tony Mowbray, gün geçtikçe güvenimi azaltıyor, etrafa kötü sinyaller yayıyordu. Bir anda Rangers ile puan farkı artmaya başladı. Takımda iyi oynayan her oyuncu ertesi hafta takımdan ayrılıyordu. Basketbol takımı gibi olmuştuk. Bir zamanlar o mükemmel Parkhead Stadında Van Hooijdonkları, Di Canioları, Hartsonları, Suttonları ve Larssonları gören gözler, takımın en büyük yıldızı olarak McGeady’yi görüyordu. Samaras, Ali Ece’nin dediği gibi Nobre vari oynuyordu ve takımın orta sahasında oyun yönlendirecek adam yoktu.

Devre arası tam bir panik havası yaşandı. Gidenler gelenler iyice karıştı. Ve Robbie Keane çocukluk takımı ile kiralık anlaştı. 7 numarayı geçirdi sırtına. Penaltı gollerini saymazsak pek de varlık gösteremedi Keane... Ne de diğer forvetler.. Ve Mowbray de gönderildi, Rangers karşısında Parkhead’de alınan mağlubiyet sonrası... Takım geçici olarak Neil Lennon’a, eski bir Celtic kaptanına emanet edildi. Lennon iyi de başladı aslında ama Ross County karşısında alınan mağlubiyet ile kupadan eleniş, Celtic’in üzerindeki bu laneti sorgulatmaya başladı yine. Neyse ki ligde Motherwell’e karşı 2-1 kazandık da, ama yine bu sene bitti artık.. Rangers 10 puan önde ve haftaya şampiyonluğunu ilan edebilir.

Geçekten geçen senenin özeti bu kadar kısa ve anlamsız Celtic adına... Geçenlerde yapılan anlaşma ile Old Firm ikilisi gelecek seneden itibaren formalarında Carling yerine başka bir bira markası olan İskoç birası Tennants’ı göğüslerinde taşıyacaklar. Formaları sabırsızlıkla bekliyorum. Zira Celtic de Liverpool gibi son iki sezondur aynı Home formasını giymekte idi. Bu sene nasıl bir çizgili forma gelecek göreceğiz.

Bloga tekrar can verdiğim şu günlerde kısa bir Celtic yazısı ile başladık, pek iç açıcı değildi ama olsun, maksat beyazın yanında yeşil dursun...

Herkese selamlar, tekrar hoşbulduk...

Yorumlar

Popüler Yayınlar