St. Pauli is BACK! (Hamburg is Brown-White)


Celtic ile St. Pauli arasında çok büyük bir dostluk ve kardeşlik bağı vardır. Öyle ki bu iki takım taraftarları birbirlerinin maçlarına gider, beraber gezer, beraber slogan atarlar buluştuklarında. Hatta Glasgow’un en işlek alışveriş caddelerinden ikisi olan Sauchiall ve Argyle Street’de bulunan iki Celtic Store’da da resmi St. Pauli ürünleri satılır. Bu Almanya liman şehri takımı, belki de İskoçya’da kendi ülkesinde tanındığından da fazla bilinmektedir İskoçlar tarafından. Almanya’nın bu “güzide” kulübünün tarihini ve farklılığını anlatan bir sürü kaynak bulabilirsiniz, bu yüzden bu konuyu es geçiyorum.

Kadrosunda Deniz Naki’yi barındıran “kurukafalar” 8 yıl aradan sonra Bundesliga’ya yükselebilmiş, hem de 100. yıllarını kutlayacakları sezonda.



Tabii bu sezona özel formalar da çıkarmak farz olmuş artık. Belki de gelmiş geçmiş en kötü 100. yıl forması taraftarı olmama rağmen Galatasaray’ın. St. Pauli’nin ise çalışması oldukça başarılı. Kendilerine has bir forma yaratmışlar. Bu sektörde çok bilinmeyen ‘Do You Football’ isimli bir firma ile çalışıyorlar. Fenerbahçe’nin de 100. yılında piyasaya sürdüğü çift taraflı forma, ama arka tarafında reklam yok ve kulübün sloganı “Hamburg Ist Braun Weiss”, yani “Hamburg is Brown-White” yazısı dikkat çekiyor.

Fotoğraflar footballshirtculture.com sitesinden alınmıştır.



Yorumlar

Popüler Yayınlar