Co-Op Insurance Cup Final (20.03.2011)


İki ezeli rakip bugün Co-op Insurance Kupası, genel adı ile Lig Kupası finaline çıkıyor. 2008/09 sezonunda Rangers'ı yenerek kupayı kazanan Celtic, geçtiğimiz sezon St. Mirren'i geçerek kupayı kazanan Rangers'a karşı mücadele verecek.

Celtic cephesinde sakatlıkları düzelen orta sahanın en etkili ismi kaptan Scott Brown ve Marki Wilson kadroda. Hafta içi oynanan maçta yer alamayan bu iki isim, menajer Neil Lennon'ı da sevindirmiş gözüküyor. Celtic'te tek eksik defansın göbeğinde bu sene çok iyi maçlar çıkaran İsveç Majstorovic. Topuğundaki kırık sebebiyle sezonu kapattığını hatırlatalım.

Rangers cephesinde ise hafta içinde oynanan Avrupa Ligi maçında alınan mağlubiyetle PSV'ye elenmenin üzüntüsü yaşanıyor. Sakatlığı düzelen Steve Naismith silahını kullanacak olan menajer Walter Smith'i ise kiralık defans oyuncusu Kyle Bartley'nin sakatlığı düşündürüyor. İki önemli hücum silahı, El-Hadji Diouf ile Kyle Lafferty de sakatlıktan dönmüş gözüküyorlar fakat ilk 11 şansları belirsiz.

Bu sezon içerisinde 5 kez karşı karşıya gelen ekip, bu maçların üçünü lig içerisinde, ikisini de Federasyon Kupasında oynadı. Geçtiğimiz sezonlarda oynanan Old Firm'lerde Rangers üstünlüğü göze çarparken, bu sezon oynanan maçlarda Celtic rakibini üç kez geçerken, bir maçı Rangers kazandı, bir maç ise berabere bitti.

Şu anki formları ve sezon içerisindeki Old Firm'ler göz önüne alındığında, Celtic bir adım önde duruyor. Celtic'in kazanma şansı, forvetlerinin formu ile gayet yüksek gözüküyor. Maç, İskoçların Wembley'si HAMPDEN Park'ta oynanacak. Şimdilik tarafsız ve objektif bir giriş yapmış olduk ama yarın kendimden geçebilirim.

McDennis

Yorumlar

Popüler Yayınlar