Planlamadır bu, zaman alır...

Çok istedik, gerçekten çok istedik. Bu takımın başına sezon başı Neil Lennon kalıcı olarak geçtiğinde, bir umut vardı içimizde, ilerisi için bir umut. Evet ilerisi için dedim çünkü bir değişim gerçekleşiyordu. Gordon Strachan ve Tony Mowbray ile birlikte gelen isim yapmış ama lüzumsuz oyuncular birer birer ayıklanmaya başlayacaktı çünkü, bunu biliyorduk.

Neil Lennon çok maliyeri olmayan ama potansiyeli yüksek oyuncular aldığında, bu isimlerin beraber oynamasının zaman alacağını da biliyorduk, ki öyle de başladı sezon. Önce Şampiyonlar Liginden elenme, sonra Avrupa Liginden. Olur dedik, zaman dedik, ilk yarı da böyle bitti zaten. Ama öyle bir ikinci yarı başladı ki, kendi kendimize, "bu kadar erken olur mu?" sorusunu sormaya başladık.

Bu sene olurundan fazla Old Firm oynandı, şimdilik 6 tane, önümüzde 1 tane daha var. Bu maçların hepsinde Celtic üstün oynayan taraf oldu, sonuncusu hariç. Bugün oynanan League Cup finalinde, Celtic bir türlü o istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Aslına bakacak olursak Rangers da iyi oynamadı. Attıkları iki gol de birbirinden ilginç. Celtic'te ise menajer Neil Lennon'un saha dışında olması, büyük bir motivasyon eksikliği oldu. Ayrıca maç öncesi yazdığım gibi defansın göbeğinde Majstorovic'in eksikliğini büyük ölçüde hissettik. Hooper da etkisiz bir oyun ortaya koyunca, saçma bir uzatma golü ile kupayı kaybettik.

Steven Davis'in golüne Ledley ile karşılık verdik, fakat uzatmalarda Jelavic'in pozisyonunda top aynen bir bilardo topu gibi direğe çarptı, dışarı giderken içeri döndü ve gol oldu. Onu da çıkaramadık zaten ve 2-1 bitti maç...

Ama sadece üçleme (treble) yapma hayallerimiz gitti. 2 kupa daha var önümüzde ki, bunlarda gayet avantajlı durumdayız. Takım iyi yolda, yaş ortalaması düşük, ileriye yönelik bir takım. Rangers ise tam tersi. Kiralık oyuncular fazla, yaşlı oyuncular fazla, tam bir "günü kurtarma" niyetlisi Walter Smith. Böyle giderse Rangers önümüzdeki seneler kolay toparlanamaz. Günlük sevinçleri hayırlı olsun.

Önce lige, sonra da FA Kupasına bakalım artık. Tabii bir de önümüzdeki senelere... Faithful through and through...

McDennis

Yorumlar

Popüler Yayınlar