Burak Demirsoy'dan Adam Matthews Yorumu


Twitter'dan tanıştığımız iyi dostlardan biri olan Burak Demirsoy, belki de benden daha fazla bir Celtic taraftarı. Kendisi aynı zamanda Championship'i de iyi takip ediyor. Bu nedenle Celtic'in yeni transferi Adam Matthews'ı bizler için yorumladı ve tanıtmaya çalıştı. Kendisini takip etmek isteyenler twitter üzeriden @burakdemirsoyy ismi ile ulaşabilir.

"Kıl payı kaçırılan şampiyonluğun ardından yeni sezona transfer açısından hızlı bir giriş yaptık. Önce, Nottingham'ın stoperi Kelvin Wilson yeşil-beyaz renklere bürünürken, şimdi de Galli genç yetenek Adam Matthews'i renklerimize bağladık.

Neil Lennon, Matthews'un sözleşmesinin sezon sonunda sona ermesini fırsat bilerek yetenekli oyuncuyu kadrosuna katmak istedi ve başardı. Şimdi, kendisini biraz daha yakından tanıtmaya çalışayım.

Matthews, ada futbolunun çok şey beklediği isimlerden yalnızca biri. Geçtiğimiz sezon Cardiff formasıyla yakaladığı çıkış, onun A Milli Takıma kadar yükselmesini sağlamıştı. 2010 yılının Ocak ayında Manchester United'la adı anılmaya başlanan oyuncu, aynı sezonunun sonunda FourFourTwo dergisi tarafından en iyi 50 genç yetenekten biri olarak gösterildi.

2010-2011 sezonunda kendisini tam anlamıyla göstermesi beklenen oyuncu, yaşanan teknik direktör değişiminin bir anlamda kurbanı oldu ve koca bir sezonu yedek kulübesinde geçirdi.

Sağ ve sol bek mevkilerinde görev yapan oyuncunun göze çarpan en önemli özellikleri çevikliği ve tekniği. Hücuma sık sık katılarak takımının ofans etkinliğine artı değer katıyor. Eksileri ise savunmada yaşadığı zaafiyetler ve fizik olarak henüz istenilen düzeye ulaşamamış olması. Ancak doğru ellerde işlenirse, bu handikaplarını kolayca aşabilir.

Matthews, Neil Lennon'un ilk tercih edeceği isim olmasa bile, rotasyonda sık sık şans bulacaktır.

Kısacası, ben bu transferi olumlu bir hamle olarak görüyor ve kendisine başarılar diliyorum."

Teşekkürler Burak...

Yorumlar

Popüler Yayınlar