Who Needs a Sir, When We Have a KING? (10/08/1977)


Tam 34 yıl önce, Celtic'in efsaneleri arasına girmiş bir isim Paradise'ın dışına adımlarını atarken, taraftarlara bir daha dönmemek üzere veda ediyordu.
Kafasında bu kararı vermişti, artık şansını İskoçya dışında denemek istiyordu. Onu daha önceki sezonlar da takımda görmek isteyen Bob Paisley, en sonunda Celtic menajeri Jock Stein'ı ikna etmeyi başarmıştı.


Kevin Keegan gibi bir yıldızını Hamburg'a gönderen Liverpool ise, 10 Ağustos 1977 tarihinde Kenny Dalglish'e imzayı attırıyor (üstteki foto), eline de efsane 7 numaralı formayı veriyordu. Efsanelerin cirit attığı takımda Sammy Lee, Ray Clemence, Emyln Hughes, Phil Thompson gibi adamlar vardı. Yine sezon başında takıma katılan bir diğer efsane İskoç, Alan Hansen da kadroda yer buluyordu. Toshack sezon ortasında evine, Swansea'ye dönecek, yerine bir diğer İskoç, Souness transfer edilecekti.
Bu kadro şampiyonluğu Nottingham Forest'e kaptırsa da, o sezon sürekli Keegan ile karşılaştırılan Kenny, imzasının üstünden sadece 3 gün sonra, 13 Ağustos'da 7 numaralı forma ile Wembley'e çıkacak (üstteki foto), ilk golünü ise 20 Ağustos'da oynanan ilk lig maçında M'Boro'ya atacakı.


O sezon oynadığı 62 maçta 31 gol atıp, 20 asist yapan Kenny, geldiği sezon Şampiyon Kulüpler Kupasını kaldıracak, finalde Club Brugge'e karşı 1-0 kazandıkları maçta, tek gol olnun ayağından gelecekti. Yukarıda o golün fotoğrafı...

O artık Kenny değil, KING KENNY olarak anılıyordu...


İşte 10 Ağustos 1977 tarihi, bir tarihin başlangıcı adeta. And who needs a sir when we have a KING?

Yorumlar

Popüler Yayınlar