Celtic 1-0 Hearts

   
Geçtiğimiz sezonun sonunda oynanan olaylı Hearts maçında teknik direktörümüz Neil Lennon akıl almaz bir taraftar saldırısına uğramış, fakat bu işten zararlı çıkan yine Celtic olmuştu.
Bir kaç sezondur şansımız tutmuyor başkent ekibine karşı. Bu sezonun başında da 2-0 mağlup olmuştuk deplasmanda, aynı zamanda o maçla birlikte Celtic bir düşüşe geçmişti.
Son zamanlarda toplarlandığımız ve arka arkaya galibiyetler aldığımız bu dönemde, Rangers maçı öncesi önemli bir sınavdı Hearts maçı. Takımın hafta içinde oynayacağı önemli bir UEFA Kupası maçı var, onun öncesinde de moral oldu bu maç.
Celtic zorlansa da, 20 yaşındaki Kenyalı orta saha oyuncusu Victor Wanyama'nın golü ile karşlaşmayı kazanmayı bildi. Genç oyuncu, kariyerinin ilk Celtic golünü de atmış oldu böylece. Sırtında Celtic kulübü için çok büyük bir anlam ifade eden 67 numaralı formayı taşıyan bir oyuncu için güzel bir gelişme olsa da, az kalsın tüm sihri mahvedecek bir hareket altına imza atıyordu Wanyama.
88. dakikada ceza sahası içinde yaptığı müdahale sonrası penaltı kazandı Hearts, fakat kaleci Forster penaltıya  geçit vermedi ve 3 puan bizim oldu.
Haftaya St Johnstone deplasmanı, ligde Celtic'i deplasmanda mağlup etmeyi başarmıştı St Johnstone. Bu açıdan benim çok çekindiğim bir karşılaşma olacak. 28 Aralık'ta oynayacağımız derbi öncesi 2 lig maçında da galip gelmemiz gerekiyor, bunu yapabilecek kadro ve inanç bizde mevcut.

Yorumlar

Popüler Yayınlar