Christmas'a Girerken


Premier Ligde yılbaşı ve Christmas arası giderek yaklaşırken, not halinde bir şeyler paylaşalım kısa kısa, hepsi bu hafta oynanan maçlar ile ilgili;

- Arsenal, 125. yılını kutluyor. Bu vesile ile stat dışına heykelleri dikilen üç isim, Thierry Henry, Herbert Chapman ve Tony Adams. Henry de bugün maçı diğer efsaneler ile izleyen isimler arasındaydı. Arsenal karşılaşmada zorland, fakat son günlerin tehlikeli golcüsü Robin van Persie, olağanüstü bir golle Arsenal'ı galibiyete taşıdı. Arkasında gelen topa gelişine mükkemmel koyan Robin, 2011 sonuna kadar oynayacağı 4 maçta 4 gol atabildiği takdirde, Alan Shearer'ın elinde bulunan "bir takvim yılı içinde en fazla gol atan oyuncu" ünvanını da 37 gol ile almış olacak. Everton'da ise kötü gidiş sürüyor, bunu haketmiyorlar. Son dönemin iyi ismi Kıbrıslı Leon Osman da sakatlanınca, eksikliği hissedildi. Umarım Everton en kısa sürede toparlanır, David Moyes işini bilir.

- Elmander'in yerine Tuncay'ı takıma katan Bolton'un bu durumlara düşeceği bu transferden belliydi. Aston Villa'da ise Liverpool'a transfer olacağı söylentileri çıkan Petrov ise gollerini atmaya devam ediyor. Celtic döneminden sonra Martin O'Neill'in Villa'ya getirdiği oyunculardan biri olan Petrov'u izlemek gerçekten güzel. Eski hatıralar canlanıyor her seferinde.

- Manchester United ise Şampiyonlar Liginden komik bir şekilde elendikten sonra Wolves'u mağlup etti. Wolves'da çok uzun zamandır, hatta Hibernian döneminden beri takip ettiğim forvet Steven Fletcher'ın performansı beni mutlu ediyor. İskoç forvet son maçlarda gol bulmayı başarıyor, yaşı genç, fiziği ve hızı ayrıca hava hakimiyeti çok iyi. Böyle giderse yakın zamanda daha üst düzey bir kulübe transfer olabilir.

- Norwich'in kendi evinde Newcastle'ı mağlup etmesi sürpriz oldu, kuzey ekibi 3 haftadır puan alamıyor. İİşin enteresan tarafı ligde çok az gol yiyen bir ekip olan Newcastle'ın bu maç kalesinde 4 gol görmesi, Krul adına yazık oldu gerçekten. Demba Ba'nın 2 gollük çabası da sonuç vermedi. Norwich'in 4 golü de kafa ile atması çok ilginç, 2 gol bulan Holt da benim yakından takip ettiğim bir forvet, bana Dean Ashton'ı hatırlatıyor. Fizik ve bitiricilik açısından çok iyi, keşke bir 7-8 yaş daha genç olsaydı.

- Wigan ise enteresan bir biçimde 2 haftadır kazanıyor ve maç fazlasıyla olsa da küme düşme potasından uzaklaştılar. Roberto Martinez senelerdir hep bu sıralarda geziniyor, ama ilk kez Wigan geçen sezonlara oranla zaman zaman güzel bir futbol yansıtmayı beceriyor. İzlemek gerek, zira devamlılık zor iş Premier Lig'de.

- Son olarak Liverpool, yine baskılı oyun, yine bol pozisyonlar, yine bolca şut (15), ve yine direkler. Bu sefer Suarez'İn kafasından gelen gol ile haftayı 3 puan ile kapattık. Ama şu bir gerçek, sakatlanan ve uzunca bir süre oynamayacak olan Lucas'ın eksikliğini her maç hissedeceğiz. Ligde çıkış yakalamışken gelen Fulham mağlubiyeti sonrası bu galibiyet önemliydi, devamının gelmesi ise daha önemli.

Yorumlar

Popüler Yayınlar