Celtic 9-0 Aberdeen / Larsson Etkisi


Celtic kendi sahasinda Aberdeen ile oynadi bu hafta. Neill Lennon ve yavrulari, 2 hafta once Parkhead'de alinan Rangers maglubiyeti sonrasi ilk kez Paradise'da seyirci onune cikacakti. Mactan once "Gelmis Gecmis En Iyi Celtic 11'i"ndeki tek Iskoc olmayan oyuncu ve "Celtic'in Gelmis Gecmis En Iyi Yabanci Oyuncusu" secilen Henrik "The King" Larsson'un da maci izleyecegi aciklanmisti. Sirf bu nedenle oraya mac izlemeye gidecek taraftarlar oldugundan emindim. Larsson'un ayagi ugurlu geldi, hatta kendisi hafta icinde takimla antremana bile katildi!


Acikcasi maci izlemedim, bu sezon kacirdigim ikinci Celtic maci oldu, o da boyle bir farka sahne oldu!
Gary Hooper transfer oldugunda, icimde ona karsi inanilmaz bir sempati vardi, bosa degilmis. Zaten Celtic'in kurulus yili olan 1888'e ithafen 88 numarali formayi giymesi bile yeter! Ote yandan transferin son gunlerinde Hibernian'dan gelen Stokes da 10 numaranin hakkini vermeye basladi.

Celtic; Stokes (pen) 26, Hooper 28, Hooper 33, Stokes (pen) 45, Magennis (og) 61, Hooper 63, Ledley 71, Stokes 74, ve McCourt (pen) 85 golleriyle averaj yaparken, Rangers'a bu yarista "daha yalniz degilsin" mesaji vermeye calisiyordu. Bu sefer olmasi gerek. Rangers'in 3 in a Row yapmasini engellemek gerek.




Maca dair skordan ziyade tribunlerde de akillarda kalan bir olay yer aldi. Bu donemler Ingiltere Premier Ligi'nde ve genel anlamda Britanya'da teknik adamlar (ve bazi futbol takimlarinin formalarinda da var) Kirmizi bir cicek takiyorlar. Bu cicegin adi "Poppy" ve "rememberance day" gunu adi altinda, Dunya Savasi sehitlerini anmak icin takiliyor. Celtic taraftarlari da Irlanda genlerinden olacak, yukardaki fotoda gorulen pankarti hazirlamislar, kisaca "Zalimlikleriniz cehennemdeki seytanlari bile utandirir, Irlanda, Irak ve Afganistan! Hoops (Celtic forma tarzi) uzerinde poppy istemiyoruz!"
Bunun uzerine Celtic yonetimi, pankartin kendi kontrolleri disinda stada sokuldugunu ve konuyu arastiracaklarini soyleyerek ozur dilemek zorunda kaldi.


Mactan sonra Celtic bir haberi daha duyurdu, En son Wigan takiminda forma giyen ve bu donemde free agent statusunde olan Fransiz Olivier Kapo, Celtic ile anlasmaya vardi ve dun gece reserve macinda Newcastle'a golunu bile atti! "Tekrar Fransa Milli takimi'nda oynamak istiyorum" demis ama bana gore biraz hayalci davranmis... Celtic bu transfer ile birlikte McGeady bosluguna bir adam daha katmis oldu. Bana kalirsa Maloney/Ledley/McCourt gibi isimler arasinda sans bulmasi icin cok cabalamasi gerekecek.

Anlatmak istediklerime devam edecegim. "Best Ever 11" ve "Official History DVD" gibi basliklarim var.

Yorumlar

Popüler Yayınlar