Freddie Ljungberg

Celtic'in geçtiğimiz devre arası yaptığı Robbie Keane hamlesi sonrası, yine benzer bir hamle de bu sene sonunda yapıldı. Arsenal ile geçirdiği muazzam yıllardan sonra önce West Ham sonra da MLS ekiplerinden Seattle ve Chicago formaları giyen 33 yaşındaki Freddie Ljungberg, Celtic ile sözleşme imzaladı.

Bir çok Celtic taraftarı gibi, ben de Aiden McGeady'yi çok özlüyorum. Bu takımın McGeady'nin gidişinden sonra kanat yaratıcılığından yoksun kaldığı açık. Herkes Freddie'nin formsuz olduğundan dem vuruyor ama, İskoçya Ligi için 33 yaş öyle büyük be bir problem değil. Bugünlerde bir "Celtic Cult Hero" olan ve Celtic tarihine adını yazdıran John Hartson da Celtic'e gelmeden futbolu bırakmak üzereydi, aynı zamanda hem CL hem de SPL'de oynayan Rangers kaptanı David Weir ise 40 yaşında.

Amerika'da gözden biraz uzak kaldı ama mutlaka orada oynamıştır. Neil Lennon da zaten antremanlarda deneyip imza attırdı kendisine ve yaptığı açıklamalarda Freddie "Young"Berg diye bahsedip, İsveçlinin fit ve hazır durumda olduğunu söylüyor.

Old Firm maçında oynaması zor gibi gözüküyor am sezon içinde gayet yararlı olacağı inancındayım. Ljungberg daha bitmedi ve en azından 2 sene daha rotasyon içerisinde kendisini götürür.



Bu arada yine MLS'den Toronto'da forma giyen Kanadalı Dwayne De Rosario da antremanlara çıkmaya başladı. 32 yaşındaki oyuncu ileriye yönelik bir orta saha ve yaratıcı özelliklere sahip. Kariyerinin büyük bölümünü MLS'de geçirdi. Fakat bu uzun süreli değil de kiralama tarzı bir anlaşma olacağa benziyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar