En Önemli Old-Firm

Uzun zaman sonra kafamı toparlayıp yazma fikri geldi, kenarda köşede birikmiş notlardan bir hatırlatma dizisi yapalım.


- Öncelikle ligin en önemli maçı var bugün. Ligin son Old Firm maçı, Rangers'ın sahası Ibrox'ta. Celtic bir maç eksik ile bir puan geride. Maçı kazandığı takdirde şampiyonluk bağıra bağıra gelecek. Ama ben beraberliğe de razıyım açıkçası. Yaşanan son olaylardan sonra şampiyonluk artık yukarıdan gelen bir emir gibi. Maç öncesi takımımızın tek eksiği orta sahada oynayan Ledley.
- Old Firm'e ilk 11 olarak şöyle bir takımın çıkmasını istiyorum; Forster/Wilson-Majstrovic-Loovens-Izaguerre/Kayal-Commons-Brown-Maloney/Stokes-Hooper. Daha sonra oyuna girebilecek Samaras, Forrest, Ljungberg ve Paddy maçın gidişatını değiştirebilir.
- Biraz geriye gidecek olursak, Rangers ile kimya olarak bütünleşen, tarihin gördüğü en itici ve çirkef futbolculardan biri olan (yazar burada ırkçı muamelesi görmemek adına kelimeleri cımbız ile seçiyor) El Hadji Diouf,geçen hafta yaptığı açıklamada kendisinin bir Kaddafi hayranı olduğunu ve ailecek onların hepsini tanıdığını söyledi. İnşallah onların başına bir şey gelmez diye de ekledi.. Yorumsuzum...


- Çarşamba günü, Old Firm öncesi Celtic, Kilmarnock deplasmanına gitti. Commons henüz maçın başında golü buldu ve o dakikadan sonra maçı rahatça kazanmasını bildi. Hooper (2) ve Stokes'un golleri 3 puanı Celtic'e getirdi.
- Rangers ise, Nisan ayı başında mağlup olduğu Dundee ile oynadı yine. Fakat bu sefer hakemler izin vermedi. 2 kırmızı kart ile Dundee'nin fişini çekti... Yine Rangers, yine hakemler.. Same old story...


- Bundan yaklaşık 1 ay önce bahsetmiştik Neil Lennon'a ve takımdaki iki Kuzey İrlandalıya gönderileren içi kurşun dolu postalardan. Olayın ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de bomba parseli Neil Lennon'a, Lennon'ın avukatı Paul McBride'a ve eski parlamenter ve Celtic taraftarı bir bayan olan Trish Godman'e gönderildi. Parseller gönderi öncesinde fark edilip belki de bir facia engellendi. Neil Lennon'ı iyice soğutmaya başladılar. Adam her an bırakıp gidebilir. Belki İrlanda Cumhuriyetine yerleşir, en sevileceği yer orası büyük ihtimal.


- Taraftarlar ise "Hepimiz Neil Lennon'uz" tarzı bir miting gerçekletirdiler ve menajerlerine desteklerini belirttiler. Umarım bu işin sorumlusu olan haysiyetsiz kraliçe sevdalıları bulunur da, bizim reislerimizi rahat bırakırlar artık.

Maçtan sonra güzel haberler ile döneriz umarım...

Yorumlar

Popüler Yayınlar