Celtic Home Kit 2012/13 (125th Anniversary)

Önümüzdeki sezon kulübün 125. kuruluş yıldönümü. 1888 yılında kurulan kulüp, 100. yılını 1988 yılında aşağıda görülen forma ile kutlamıştı. O dönem sadece bir sezonluk olmak üzere logo değiştirilmişti.


Bu sefer ise çok güzel bir forma çıkarmışlar. Yuvarlak yaka olacağını tahmin etmiştim aslında. Celtic anı formalarının çoğunu yuvarlak yaka yapıyor zira. 1967 yılında kazanılan Şampiyonlar Ligi kupasında giyilen forma, 100. yıl forması ve 2007-2008 sezonunda giyilen Şampiyonlar Ligi kupasının 40. yıldönümü forması da hep yuvarlak yaka olarak tasarlanmıştı. 2 sezon önce giyilen formalar ise V yaka, son giyilen formalar ise beyaz yakalı olarak hazırlanmışlardı.


Formanın ikinci özelliği ise daha ince çizgilerden oluşması. Yıllar yılı 7 adet çizgiden oluşan Celtic forması, bu sezon 9 çizgi olarak kullanılacak. Bunun sebebi ise ligde bir dönem alınan 9 sene üst üste şampiyonluğa gönderme olarak açıklandı.
Forma takımındaki detaylardan en dikkat çekici olanı ise siyah çoraplar kuşkusuz. Bugün bilinen Celtic formasını ilk kez 1903 yılında giyen takım, o tarihten 1932 yılına kadar siyah çoraplar ile mücadele etmişti. O tarihten sonra kombinasyonunda (bildiğim kadarıyla) hiç siyah çorap kullanmayan ekip, yıllar sonra böyle bir kombinasyon çıkararak bizleri çok memnun etti açıkçası.


Üstte yer alan fotoğraf, Glasgow ekibinin en son siyah çorap giydiği sezondan bir görüntü.

Formanın bir diğer detayı ise reklam bölgesi. Bu sezon Glasgow'un iki yakası da (Rangers ve Celtic) aynı şekilde reklamlarını küçülterek arma altına aldılar. Tabii reklam veren bira markası Tennant's da bu konuda anlayışlı davranmış iki ekibe de. Formayı sadeleştirmek adına çok güzel bir detay, muhakkak satışları artıracak bir faktör olacaktır.



Ve gelelim formada dikkat çeken son detaya. Kulübün 125. kuruluş yılı olmasından dolayı, Arsenal'in bu sezon giydiği formalara yaptığı gibi, arma etrafına bir detay işlenmiş. "Celtic Knot" (Celtic Düğümü) adı verilen bu detay, kulübün birbirine bağlılığını ve köklerini işaret ediyor.



Üstte yer alan fotoğrafta hem reklam boyutu ve konumunu, hem de logo etrafındaki deseni görebilirsiniz.
Genel olarak beklediğimden kat kat üstün ve güzel bir forma çıkarmış. Bunda Celtic'in Nike firması üzerindeki etkisi de gözardı edilemez. İlk fırsatta almak için elimden geleni yapacağım bir forma oldu bu.

McDennis

Yorumlar

Popüler Yayınlar